Onze Gins :
Ludwig Lampaert uit Huldenberg was al jaren actief in de drankindustrie als wijnverkoper en ginvertegenwoordiger, maar hij wilde absoluut zijn eigen project. Zo is hij met een eigen gin op de proppen gekomen onder de naam ginetical, die verwijst naar de verbondenheid tussen gin en jenever.
Toen hij een gin ontwikkelde, wilde hij vooral topkwaliteit produceren en iets doen met een kruid dat bijna niet meer te vinden is. Zo zit in de gin het middeleeuwse kruid, gagel, dat destijds werd gebruikt voor bierbereidingen. Gagel is na de 16de eeuw wat in onbruik geraakt door de opkomst van hop en is daarom ook nog maar beperkt vindbaar in bepaalde bosrijke gebieden, waar het verzameld wordt door boswachters. Het zorgt, samen met de andere botanicals voor een zachte maar pittige gin.
Lees hier verder......
Druivenrassen :
Een opsomming geven van alle druivensoorten zou onbegonnen werk zijn. Daarom deze beknopte opsomming van de voornaamste druivenrassen.
Lees hier verder......
Hoe best wijn serveren:
Niet alleen de bewaaromstandigheden maar ook de wijze waarop hij wordt geserveerd beïnvloeden de beoordeling van een wijn. Wat is de ideale temperatuur om een welbepaalde wijn te schenken?
Lees hier verder......
Wijn bewaren of niet ?
Heeft het zin om wijn te bewaren? En om oogstjaren uit het hoofd te leren?
Lees hier verder......
Kurk of schroefdop ?
Steeds meer wijnen worden afgesloten met een schroefdop in plaats van een kurk. In de toekomst zullen het alleen nog maar meer gaan worden, van eenvoudig tot exclusief.
Lees hier verder.....
Lessenreeksen:
Er bestaat de mogelijkheid om met een groep een cursus te volgen
gespreid over 5 avonden. Zéér leerrijke avonden met uitgebreid cursusmateriaal.
Lees hier verder......
Geschenken
Voor iedere gelegenheid een aan gepast geschenk. Verjaardag, zomaar of relatiegeschenk.
Lees hier verder.....
Recente Prijslijst 01-09-2022
Lees hier meer over onze wijndegustaties !!!
Lees hier verder......
PRIJSLIJST
Bekijk hier de lijst van wijnen op de volgende degustatie. De lijst is meestal slechts volledig
de laatste week voorafgaand aan de degustatie.
Lees hier verder.....